Contact Form 7 için reCAPTCHA v3 Nasıl Eklenir

yazar:

kategori:

Contact Form 7 için reCAPTCHA v3 Nasıl Eklenir

reCAPTCHA v3’yi Contact Form 7’ye eklemekte zorluk mu yaşadınız? Bu kısa yazıda, reCAPTCHA v3’yi WordPress Contact Form 7’ye doğru şekilde nasıl ekleyeceğinizle ilgili adım adım size rehberlik edeceğiz.

Contact Form 7’ye reCAPTCHA eklemek, botlardan gelen spam gönderimlerini önlemede gerçekten yararlı olabilir. Ancak çalışabilmesi için Contact Form 7’ye doğru şekilde entegre etmeniz gerekmektedir. Endişelenmeyin, Contact Form 7’ye reCAPTCHA eklemek karmaşık bir süreç değildir.

Bunu üç basit adımda yapabilirsiniz. Öncelikle sitenizi Google’a kaydetmeniz ve API anahtarlarını almanız, ardından anahtarları web sitenize eklemeniz ve son olarak İletişim Formunuza reCAPTCHA’yı eklemeniz gerekir.

1. Adım. reCAPTCHA API Anahtarlarını Oluşturun

reCAPTCHA’yı Contact Form 7’ye entegre etmek için Google’ın API anahtarlarına ihtiyacınız vardır. Bunu yapmak için Google reCAPTCHA yönetici sayfasını ziyaret etmeniz ve sitenizi Google’a kaydetmeniz gerekir. API anahtarlarını şu şekilde edinebilirsiniz:

  1. Google reCAPTCHA sayfasını ziyaret edin.
  2. Google hesabınızda oturum açın.
  3. Yeni bir site oluşturmak için “+” (artı) düğmesine tıklayın .
  4. “reCAPTCHA v3” yi seçin ve ardından “Ben robot değilim” Onay Kutusunu seçin.

Contact Form 7 için reCAPTCHA v3 Nasıl Eklenir

  1. Alan adınızı “Alanlar” alanına girin. Adresi doğru girdiğinizden emin olun.
  2. reCAPTCHA Hizmet Şartları’nı kabul edin.
  3. “Gönder” e tıklayın .

“Gönder”e tıkladığınızda sayfa, site anahtarınızı ve gizli anahtarınızı oluşturacaktır. Sonraki adımlarda ihtiyacınız olacağından anahtarları kaydedin.

2. Adım. Contact Form 7’de reCAPTCHA’yı yapılandırın

Contact Form 7 için reCAPTCHA v3 Nasıl Eklenir

API anahtarlarınızı oluşturduktan sonra WordPress kontrol panelinizde Contact Form 7 için reCAPTCHA’yı ayarlayacaksınız. Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

  1. WordPress yönetici kontrol panelinize gidin ve İletişim > Entegrasyon’a (bazı WordPress panellerde bütünleştirme olarak adlandırılır) tıklayın.
  2. Entegrasyon altında reCAPTCHA’yı bulacaksınız. “Kurulum Entegrasyonu”na tıkladığınızda API anahtarları için alanlar göreceksiniz.
  3. Google reCAPTCHA yönetici sayfasından aldığınız site anahtarını ve gizli anahtarı girin.
  4. “Değişiklikleri Kaydet”e tıklayın.

3. Adım. İletişim formunuza reCAPTCHA’yı ekleyin

Artık API anahtarlarınızı girdiğinize ve reCAPTCHA’yı yapılandırdığınıza göre, reCAPTCHA’yı Contact Form 7’ye eklemeniz gerekecek. Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

  1. WordPress’te İletişim > İletişim Formları’na gidin . Formlarınızın listesini göreceksiniz.
  2. ReCAPTCHA’yı eklemek istediğiniz formu seçin ve “Düzenle” ye tıklayın . İmlecinizi formun üzerine getirdiğinizde düzenle düğmesi görünecektir. Düzenle’ye tıkladığınızda form düzenleyiciye yönlendirilirsiniz.
  3. Form düzenleyicide, reCAPTCHA kutusunun görünmesini istediğiniz yere reCAPTCHA kısa kodunu [recaptcha] ekleyin.
  4. “Kaydet” e tıklayın .

Ve bu kadar! Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra reCAPTCHA v3, Contact Form 7’ye eklenecektir. Artık reCAPTCHA v3’nin düzgün çalışıp çalışmadığını öğrenmek için formlarınızı test edebilirsiniz. Formu göndermeden önce “Ben robot değilim” kutusunu işaretleme seçeneği bulunmalıdır. Bu kılavuzun Contact Form 7 için reCAPTCHA’yı doğru şekilde yüklemenize yardımcı olacağını umuyoruz.

Saygılarımızla 
WordPress Turkey Ekibi


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir